Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
  •    

                                                 Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

 

 

Είστε υδραυλικοί;

Όχι, είμαστε τεχνικοί ειδικευμένοι στον εντοπισμό αφανών διαρροών και στην εξυγίανση υδραυλικών δικτύων. Ο υπεύθυνος της επιχείρησης είναι ο Μάριος Τσικρίτης, τεχνικός εξυγίανσης υδραυλικών δικτύων, παλαιό μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Τεχνικών, Αγωγών και Δικτύων.

 

Όταν εντοπίσετε την διαρροή, στην συνέχεια αναλαμβάνετε και την επισκευή της;

Όχι, την επισκευή την αναλαμβάνει ο υδραυλικός σας, με τον οποίο θα αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά. Εαν δεν έχετε δικό σας υδραυλικό, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με υδραυλικούς της περιοχής σας.

  

Κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπισμού της διαρροής, θα ήταν χρήσιμη η παρουσία ενός υδραυλικού;

Σε γενικές γραμμές ναι. Η παρουσία ενός υδραυλικού κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπισμού είναι χρήσιμη για διάφορους λόγους, όχι όμως απαραίτητη.

 

Γιατί θα πρέπει να καλέσουμε άλλο συνεργείο για την επισκευή;

1ονΔιοτι είναι δυο διαφορετικές εργασίες, ένας  εγκαταστάτης υδραυλικός  μπορεί να κάνει την επισκευή όχι τον εντοπισμό.

2ον Εάν το συνεργείο ασχολείται και με τις δυο εργασίες,  να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνει καλά καμία από τις δυο. Εκτός αυτού θα μπορέσει πολύ εύκολα να καλύψει τυχόν λάθη του και  βεβαίως  σας παρουσιάσει την ζημία πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική.

 

 Είναι δυνατόν να εντοπιστεί μια υδραυλική διαρροή με μια θερμική κάμερα; 

Οι διαρροές που χαρακτηρίζονται ως πολύ χαμηλού βαθμού δυσκολίας 1-2, ναι είναι δυνατόν να εντοπιστούν με μια θερμική κάμερα. Δυστυχώς όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό 5-7% των αφανών διαρροών είναι πολύ χαμηλού βαθμού δυσκολίας, οι περισσότερες διαρροές είναι  μεσαίου βαθμού 4-6 και υψηλού 7-9, σε αυτά τα επίπεδα μια θερμική κάμερα είναι εντελώς άχρηστη.       Εμείς διαθέτουμε τρεις θερμικές κάμερες, μια Flir T360, μια Fluke TRi1, και μια παλαιά Thermacam με την οποία ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια. Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα της θερμικής κάμερας δεν είναι αξιόπιστο,  όσον αφορά στις αφανείς διαρροές. Μόνο με θερμική επιθεώρηση δεν μπορείς να προχωρήσεις σε εκσκαφή και για του λόγου το αληθές σας παραπέμπω στο εγχειρίδιο του μεγαλύτερου κατασκευαστή θερμικών συσκευών FLIR που τονίζει τα εξής: <<Μια επιθεώρηση με υπέρυθρες από μόνη της δεν πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιείτε ως βάση για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την λήψη περαιτέρω μέτρων>>

  

Είναι δυνατόν να εντοπιστεί μια αφανής υδραυλική διαρροή με ένα ανιχνευτή υπερήχων; 

Τελευταία ακούγονται πολλά για υπέρηχους και θερμοκάμερες, η απάντησή μου είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ, όσον αφορά στις αφανείς διαρροές, το ίδιο υποστηρίζουν και οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων οργάνων. Οι υπέρηχοι μπορούν να δώσουν μια σημαντική βοήθεια σε ένα έμπειρο τεχνικό, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια μιας συγκροτημένης έρευνας που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 με 10 διαφορετικές μεθόδους.

 

Εσείς  με τι τρόπο εντοπίζετε τις διαρροές και είστε τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα;

Εφαρμόζουμε συνδυαστικά 14 διαφορετικές μεθόδους, που εάν συνυπολογίσουμε και τις         υπομεθόδους τους ξεπερνάμε τις 45. Οι δυο εξ αυτών είναι μοναδικές, εφαρμόζονται μόνο από εμάς, είναι απόρρητη τεχνογνωσία(Know-how) και εντάσσονται στην έννοια του επιχειρηματικού απορρήτου. 

 

Υπάρχουν και άλλα συνεργεία σαν το δικό σας;     

Ναι υπάρχουν και άλλα συνεργεία σαν το δικό μας, και είναι στην κρίση του πελάτη σε ποιο από όλα θα καταλήξει. Οι ερωτήσεις μεταξύ των άλλων που θα απευθύνετε στο συνεργείο για να αποφασίσετε  θα πρέπει  είναι οι εξής : Α) Θα πρέπει  να σκάψετε για να εντοπίσετε την διαρροή; και εάν ναι σε πόσα σημεία; Β) Θα με χρεώσετε εάν ΔΕΝ εντοπίσετε την διαρροή; Γ) Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας; Δ) Με τι απόκλιση θα εντοπιστεί η διαρροή; E) Σε περίπτωση ζημιάς από λανθασμένη διάγνωση, είστε ασφαλισμένοι ώστε να με καλύψετε;                                                        Από τις απαντήσεις που θα λάβετε νομίζω ότι θα μπορέσετε να αποφασίσετε.

 

 

Προσφέρετε τις υπηρεσίες σας εκτός Αττικής;

Ναι, κατόπιν συνεννόησης αναλαμβάνουμε έργα σε όλη την Ελλάδα.

 

Αναλαμβάνετε έργα σε συνεργασία με υδραυλικούς;

Συνεργαζόμαστε με υδραυλικούς από όλη την Ελλάδα και είμαστε ανοικτοί σε κάθε καινούργια πρόταση συνεργασίας.

 

Ποιες είναι οι χρεώσεις  για τις υπηρεσίες σας;

Μετά από μια σύντομη περιγραφή του προβλήματος, σας ενημερώνουμε για το κόστος.

Η προσφορά μας είναι για το αποτέλεσμα, χωρίς κρυφές χρεώσεις και εκπλήξεις

 

 

Είναι ακριβές οι υπηρεσίες εντοπισμού διαρροών που παρέχετε;

Οι πελάτες μας έχουν πολύ μεγάλο όφελος από τις υπηρεσίες μας.  Γλιτώνουν από τα έξοδα μιας νέας υδραυλικής εγκατάστασης, η στην καλύτερη περίπτωση μερικά πολύτιμα τετραγωνικά μάρμαρα η πλακάκια, το βασικότερο είναι ότι δεν θα δουν το σπίτι τους να γίνεται  οικοδομή.

 

Πόσο αξιόπιστες είναι οι μέθοδοι εντοπισμού διαρροών που εσείς εφαρμόζετε;

Είναι πολύ ακριβείς, τόσο ώστε  ο εντοπισμός γίνεται με ακρίβεια μερικών εκατοστών, η επαναληψιμότητα των αποτελεσμάτων σε βάθος εικοσαετίας αποδεικνύει την αξιοπιστία των μεθόδων μας.

 

Ο υδραυλικός μας δεν σας θεωρεί αξιόπιστους.

Δυστυχώς οι τεχνικοί που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν με μαθητευόμενους μάγους, δικαιολογημένα έχουν αυτή την άποψη και πιστεύουν ότι όλα τα συνεργεία εντοπισμού διαρροών είναι αναποτελεσματικά. Αντιμετωπίζουμε την απαξίωση τους με κατανόηση. Όταν βλέπουν το συνεργείο μας επί το έργον, αυτομάτως η απαξίωση μετατρέπεται σε θαυμασμό, διότι  εμείς επί τρείς δεκαετίες τώρα, δεν κάνουμε απλώς εντοπισμό διαρροών... τον διδάσκουμε!

 Προσοχή λοιπόν, αφιερώστε λίγο χρόνο στην ερεύνα πριν αποφασίσετε  ποιο συνεργείο θα καλέσετε.

 

  

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να εντοπίσετε μια διαρροή σε ένα διαμέρισμα;

Για να καταλήξουμε στο ακριβές σημείο της διαρροής με μηδενική απόκλιση, χρειαζόμαστε από 2 ως και 5 ώρες.

  

Τα πλακάκια του μπάνιου μου είναι παλαιά, δεν υπάρχουν πια στο εμπόριο, πρέπει να τα καταστρέψουμε για να επισκευάσουμε την διαρροή;

Όχι απαραίτητα, εάν τα πλακάκια σας είναι παλαιά, δυσεύρετα η πολύ ακριβά, έχουμε την δυνατότητα και τον εξοπλισμό να τα αφαιρέσουμε με μη καταστροφικό τρόπο, ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν.    

 

Οι μέθοδοι που εφαρμόζετε είναι μη καταστροφικές;

Ναι όλες οι υπηρεσίες που παρέχουμε βασίζονται σε μη επεμβατικές μεθόδους, δηλαδή για να εντοπίσουμε μια διαρροή μέσα σε ένα κτίριο, δεν ανοίγουμε δεν σκάβουμε και δεν επεμβαίνουμε καθόλου στον χώρο. Παρ' όλα αυτά μη καταστροφικός εντοπισμός διαρροής είναι για εμάς το ποιο σύντομο ανέκδοτο. Να κάνεις διάφορες μετρήσεις με μη καταστροφική μέθοδο, είναι λογικό και πολύ χρήσιμο. Να υποστηρίζεις ότι κάνεις εντοπισμό αφανούς υδραυλικής διαρροής με μη καταστροφική μέθοδο, όταν η συγκεκριμένη εργασία ολοκληρώνετε με την εκσκαφή για την αποκάλυψη του προς επισκευή σημείου, το βρίσκω αστείο. 

 

Υπήρξαν διαρροές που δεν καταφέρατε να αποκαλύψετε;

Ναι, αλλά όχι από δική μας αδυναμία.

 

Το κόστος εντοπισμού διαρροών, το καλύπτει η Ασφαλιστική μου;

Τα συμβόλαια που καλύπτουν θραύση σωληνώσεων, τις περισσότερες φορές  καλύπτουν και τα έξοδα εντοπισμού της διαρροής.

 

Προσφέρετε υπηρεσίες εντοπισμού θερμικών απωλειών σε κτίρια;

Όχι, παρότι διαθέτουμε τον εξοπλισμό, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη εργασία πρέπει να εκτελείται μόνο από πιστοποιημένους τεχνικούς η από μηχανολόγους, έκαστος στο είδος του. 

 

Τα μηχανήματα που βλέπω  στο site σας είναι υπαρκτά, η είναι μόνο φωτογραφίες για εντυπωσιασμό των πελατών σας όπως συνηθίζουν οι συνάδελφοι σας;

Τα μηχανήματα είναι δικά μας, είναι πραγματικά, τελευταίας τεχνολογίας και είναι πολλά περισσότερα  από όσα εκθέτουμε στο site.

 

Ποια είναι η εμπειρία σας στην επιθεώρηση αποχετευτικών δικτύων;

Διαθέτουμε κάμερες επιθεώρησης αποχετευτικών δικτύων από τις αρχές της δεκαετίας του 90. Είμαστε η πρώτη ιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα που προμηθεύτηκε και χρησιμοποίησε αυτού του είδους τον εξοπλισμό και από τις πρώτες επιχειρήσεις στον κόσμο που προμηθεύτηκαν χρησιμοποίησαν και βοήθησαν στην εξέλιξη των Auto Upright (αυτόματης οριζοντίωσης εικόνας) συστημάτων. Σήμερα διαθέτουμε εξοπλισμό που αποτελείται από 17 έγχρωμα ανεξάρτητα TV συστήματα, 15 φορητά και 2 σταθερά σε οχήματα.

 

Γιατί θα πρέπει να σας εμπιστευτώ, πως μπορώ να είμαι σίγουρη για αυτές τις υπηρεσίες  που υποστηρίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε;

Όντως δύσκολο θέμα, η απάντηση μου σε αυτή την ερώτηση σας είναι ότι θα πρέπει να κάνετε μια πολύ προσεκτική έρευνα, να ρωτήσετε, να μάθετε, να συγκρίνετε, και κατόπιν να αποφασίσετε. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι μετά από μια ενδελεχή έρευνα, θα καταλήξετε σε εμάς και να είστε σίγουρη ότι επιλέξατε το καλύτερα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο συνεργείου του κλάδου.